Projekt

Denna "gåvo-kalender" är producerad för den ideella organisationen Unite 2 Learn av mig själv och Art Director/Designer Lisa Liljenberg.

Vi ville göra ett kreativt projekt och kombinera min roll som Illustratör med Lisas expertis inom Art Direction. Under vår första workshop bestämde vi oss för att det skulle vara fantastiskt att producera något som faktiskt skulle komma att användas, helst för en bra sak.
Eftersom vi båda har arbetat med Unite 2 Learn tidigare och verkligen tror på vad de gör, frågade vi om de skulle vilja vara en del av vårt projekt.

Vår idé var att skapa en kalender för dem, där vi belyser deras olika projekt och arbeten i Arusha, Tanzania.
2022-års kalender finns att köpa senare i år!
Vårt mål var att tillhandahålla design, information och funktion i en produkt.

1) En estetisk produkt där illustrationerna skulle visas upp
2) En produkt som du kan interagera med om du vill stödja U2L
3) En produkt som folk faktiskt skulle använda samt uppskatta som estetiskt tilltalande
4) Upprätthålla, förstärka och sprida U2L’s positiva och glada tonalitet
Vi bestämde oss för att skapa en kalender där varje månad lyfter fram ett specifikt U2L-projekt. Illustrationerna ger en poetisk och modern känsla till bilderna från U2L, tagna av fotografen Josh Lowry 2019.

U2L informerade oss om viktiga datum och händelser som vi ville ägna lite extra uppmärksamhet åt under det kommande året. Användaren kan lära sig mer om projekten och enkelt stödja dem genom att skanna QR-koder med Swish.
Om Unite 2 Learn:

"Vi tror att utbildning är nyckeln till utveckling och en väg ut ur fattigdom. Vår vision är fortsatt utveckling i Tanzania."

Unite 2 Learn är en ideell organisation som arbetar med utbildning, spridning av information, kommunikation, insamlingar, globalt samarbete, hållbarhet och hjälp till självhjälpsmetoder.
De gör detta genom sina tre fokusområden:
UTBILDNING, SRHR (Sexuell och Reproduktiv Hälsa) och HÄLSA OCH SANIET.

Läs mer här och gå med genom att stödja deras projekt!
www.unite2learn.org